project2 biljartclub reijersdambiljartvereniging reijersdamreijersdambiljartbiljartenbiljartclubreijersdambiljartverenigingreijersdam
Startpagina
leden

B.C. Reijersdam

Welkom op de Website van biljartvereniging Reijersdam Kampen

Historie van de club

Locatie en tijd

Wat een kwart eeuw begon als een groepje van acht mannen, dat een onderlinge competitie speelde, is uitgegroeid tot een volwassen biljartclub met +/- 30 leden.

We zijn een overzichtelijke vereniging waar gezelligheid het belangrijkst is. Dat is ook altijd het idee geweest achter de oprichting.

Op 12 september 1984 zag de biljartclub het levenslicht. Er werd alleen op zaterdagmiddag gespeeld voor het plezier. Wijlen Gerrit Jan Plender nam het initiatief tot oprichting van de club. We kwamen voor die tijd al wel regelmatig bij elkaar in het wijkcentrum, maar nu konden we ook competitie spelen. Er stond één biljart." Mede door het organiseren van nederlaagtoernooien in Kampen groeide de club langzaam maar zeker. Negen jaar geleden was de tijd rijp voor een recreatieteam dat overdag - onder de vleugels van de Koninklijke Nederlandse Biljartbond, district Zwolle - zijn krachten buiten Kampen kon meten. Toen een paar jaar later een tweede biljart werd geplaatst, omdat de animo toenam, werd een tweede team ingeschreven. In 2007 volgde een derde competitieavondteam. "Er waren jongens die overdag werkten en niet mee konden doen aan de recreantencompetitie. Ze hebben zelf een team op poten gezet dat in de C4-klasse van het libre ging spelen. We noemen dat de avondcompetitie. In het eerste jaar werden zij meteen derde". In 2017 is er nog een 3e biljart geplaatst omdat er steeds meer nieuwe leden zich aan wilden melden.

Aan de leeftijden te zien lijkt BC Reijersdam een 'grijze' club, maar het tegendeel is waar. "Wij mogen niet klagen, want het aantal dertigers en veertigers groeit gestaag.

De Leden van Biljartvereniging Reijersdam spelen hun partijen voor de interne competitie en wedstrijden in de grote ontmoetingsruimte van Wijkcentrum Reijersdam.

De interne competitie wordt normaal gespeeld op maandag en dinsdag vanaf 18.45 uur.

De wedstrijden voor de KNBB worden op verschillende avonden en middagen gespeeld.

Gezelligheid staat bij ons uiteraard hoog in het vaandel.

Webmaster: Ad Hoekman

Het C1 team van Biljartclub Reijersdam ging woensdagavond op bezoek bij Z.B.C. 2 in Zwolle, de huidige koploper. Het werd voor het team van BC Reijersdam een duidelijke nederlaag van 33-25. Alleen Rens Jager kon zijn partij winnen met een moyenne van 3.08, Dolf Sluiter behaalde 7 punten en een moyenne van 7.52 en Mario Hollander behaalde 6 punten en een moyenne van 4.73. Reijersdam 1 blijft door deze nederlaag op de 3e. plaats.

Het C2 team van BC Reijersdam ging door afzeggingen van enkele spelers met slechts 2 spelers naar Nieuwleusen om tegen De Brouwerij 1 te spelen. Het werd een grote nederlaag van 36-15. Gerrit van Vlijmen behaalde 5 punten en Naomi Struijk die nu een dubbele partij moest spelen scoorde in beide partijen 5 punten.

Het C3 team van BC Reijersdam speelde in het wijkcentrum Reyersdam tegen de Poedel 1 uit Meppel en boekte een glansrijke zege van 36-13. Alle drie spelers wonnen, Wim Kars (moyenne 1.95), Herman Segveld (moyenne 1.42) en Alie Hollander (moyenne 1.03).

In de dagcompetitie behaalde Reijersdam 1 thuis in het wijkcentrum Reyersdam een 42-32 overwinning op BV Tholen 2 uit Emmeloord. Het team staat op de 2e. plaats in poule D. Rens Jager, moyenne 2.58, Martin ten Hove, moyenne 2.79 en Wim Kars, moyenne 1.39 zorgden voor de winstpartijen.

Dagteam Reijersdam 2 deed het een stuk minder de uitwedstrijd tegen ’t Centrum uit Oldemarkt werd met 42-33 verloren. Hier kon alleen Ben Wielandt zijn partij winnen.

PROGRAMMA KOMENDE WEEK IN WIJKCENTRUM REYERSDAM:

Dinsdag 23 oktober  -  C1 klasse Reijersdam 1 - De Bleistarte 1       19.30 uur.

Woensdag 24 oktober- C2 klasse Reijersdam 2 – D.O.S.4                 19.30 uur.

BILJARTCLUB REIJERSDAM C1 TEAM VERLIEST BIJ KOPLOPER.

BC Reijersdam Dagteam 1 blijft winnen.

Week 42

www.biljartclubreijersdam.nl