project2 biljartclub reijersdambiljartvereniging reijersdamreijersdambiljartbiljartenbiljartclubreijersdambiljartverenigingreijersdam
Start
Start
Nieuws
Start
Links
Nieuws
Contact
Gastenboek
Start

B.C. Reijersdam

Welkom op de Website van biljartvereniging Reijersdam Kampen  

Historie van de club  

Locatie en tijd

Wat een kwart eeuw begon als een groepje van acht mannen, dat een onderlinge competitie speelde, is uitgegroeid tot een volwassen biljartclub met meer dan 25 leden. "Er kan nu gespeeld worden op drie biljarttafels.

We zijn een overzichtelijke vereniging waar gezelligheid het belangrijkst is. Dat is ook altijd het idee geweest achter de oprichting.


Op 12 september 1984 zag de biljartclub het levenslicht. Wijlen Gerrit Jan Plender nam het initiatief tot oprichting van de club. We kwamen voor die tijd al wel regelmatig bij elkaar in het wijkcentrum, maar nu konden we ook competitie spelen. Er stond één biljart." Mede door het organiseren van nederlaagtoernooien in Kampen groeide de club langzaam maar zeker. Negen jaar geleden was de tijd rijp voor een recreatieteam dat overdag - onder de vleugels van de Koninklijke Nederlandse Biljartbond, district Zwolle - zijn krachten buiten Kampen kon meten. Toen een paar jaar later een tweede biljart werd geplaatst, en in 2018 een derde biljart omdat de animo toenam, werd een tweede team ingeschreven. In 2007 volgde een derde competitieavondteam. "Er waren jongens die overdag werkten en niet mee konden doen aan de recreantencompetitie. Ze hebben zelf een team op poten gezet dat in de C4-klasse van het libre ging spelen. We noemen dat de avondcompetitie. In het eerste jaar werden zij meteen derde".Aan de leeftijden te zien lijkt BC Reijersdam een 'grijze' club, maar het tegendeel is waar. "Wij mogen niet klagen, want het aantal dertigers en veertigers groeit gestaag.

  

De Leden van Biljartvereniging Reijersdam spelen hun partijen voor de interne competitie en wedstrijden in de grote ontmoetingsruimte van Wijkcentrum Reijersdam.


De interne competitie wordt normaal gespeeld op maandag en dinsdag vanaf 18.30 uur.

De wedstrijden voor de KNBB worden op verschillende avonden en middagen gespeeld.


Gezelligheid staat bij ons uiteraard hoog in het vaandel.  

 

  

 Webmaster: Ad Hoekman

Week-12

Klik op de foto`s voor vergroting

Steenhouwerij Van Ommen sponsort nieuwe biljartcomputers voor B.C.Reijersdam

Voor Notulen ledenvergadering BV Reijersdam 9 juni 2017 klik hier

Voor foto`s feest jaarvergadering klik dan hier

In 2017 wederom een schitterend bedrag bij elkaar gespaard met "JUMBO`s spek de clubkas actie"

Met dank aan Jumbo Penningkruid en Hanzewijk

Dagteam biljartclub Reijersdam verliest ook laatste wedstrijd.

Al uitgeschakeld voor de eerste plaats in poule D, moest het dagteam van BC Reijersdam de laatste wedstrijd spelen tegen plaats genoot V.A.G., welk team ook lang meedeed om de bovenste plaats. In de Anjerstraat werd het een krappe overwinning voor het team van VAG, dat met 38-36 de wedstrijd won. Albert Plender (BC Reijersdam) won met een moyenne van 4.80 van Gradus van Velzen (moyenne 2.48) Martin ten Hove (BC Reijersdam) won met een moyenne van 1.65 van Toon Lankhorst (moyenne 2.13), Wim Kars (BC Reijersdam) moest zijn meerdere erkennen met een moyenne van 1.54 aan Joop van Dijk (moyenne 1.88) en Johan de Leeuw (BC Reijersdam), moyenne 0.87, was kansloos tegen Albert Potkamp (moyenne 1.42). Het seizoen eindigde voor BC Reijersdam dus een beetje in mineur, maar er werd toch een prachtige tweede plaats behaald.

In de C4 klasse speelde BC Reijersdam 3 een uit wedstrijd tegen De Trefkoele 4 uit Dalfsen en het team van Reijersdam won met 21-27. Gerrit van Vlijmen, moyenne 1.83 en Herman Segveld, moyenne 1.39, zorgden voor de winstpartijen.

 

www.biljartclubreijersdam.nl